Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.07.2012 12:52 - новите колонизатори
Автор: pi4bull Категория: Политика   
Прочетен: 3192 Коментари: 10 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 И така   започнах да  мисля  за  огромния парадокс  -парите . 
Преди да се появят   е имало злато ,сребро , желязо, предметни размени...
Появяват се  като   хартия  на която  е пишело колко  злато е оставил притежателят и като еквивалент на   стокова размяна или  нужда.
Парите отдавна не са това което са били в миналото. 
Те са били  израз на пазарната  мощ на едни за сметка на други. Но златото е било техен  коефициент за истинност. 
Когато пазарите са отеснявали  и нуждите на териториалното население  са нараствали поради  икономически или демографски  необходимости  ,водачите на  тези народи  са започвали  войни .Резултат-нови територии, население и  възможност за задоволяване на потребностите. Тези потребности  са давали  и възножност за възникване на излишъци-появили са се  класите  на богатите .
Сега  имаме  обединен пазар. Това е обаче само  привидно. Това е неоколониален пазар. Какви общоприети  принципи  може да има ,когато  колонизирането   е  толкова брутално ,че  направо   се превръща в доброволно  встъпване в робство.Какво имам пред вид:
1. Най богатите страни в една Европа -Германия , Франция и Англия  са най бедните  на подземни богатства  и  естествени енергийни източници. Тогава  от какво е формирано това тяхно икономическо  лидерство- от парите.Те  държат и разпределят  всички европейски пари . Държат банките , властта и  дирижират  кризата. Убеден съм.
Дадоха  на бедните еврочленове  скъпи пари на високи лихви.Пратиха  гражданите си да  закупуват  земя и недвижими имоти под формата на инвестиции.тези пари се върнаха при тях ,после спряха  кредитите, изчакаха  нас -бедните и мързеливи  народи ор романската система да  потънем и  ни наложиха нови условия . Или както каза премиерът: има да вземаме 9 милиарда , а сме платили -3,5 милиарда. От има да вземаме до вече сме платили - ясно е кой губи. 
Който и да е на власт   в тези  нови робовладелци-Германия,Англия или Франция  никога няма да се промени техния стил -да владееш изтока и юга  ,преди със  сила и  армии сега с финансова примка . ТОВА Е ИСТИНАТА .




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. alexalexalex - опс
01.07.2012 13:17
по география в училище са ти писали 3 по милост :)))

я пак провери какви природни богатства има в Германия, Англия и Франция и после опитай пак :)))

ей, аман от малоумни неграмотници :)))

провери за въглища е Англия и Германия и не се излагай :)) за другите неща недей, че ти е сложно :)))
цитирай
2. pi4bull - уМНИЦА ИЛИ УМНИК КАТО ТЕБ ОЩЕ ПРО...
01.07.2012 13:30
уМНИЦА ИЛИ УМНИК КАТО ТЕБ ОЩЕ ПРОИЗВЕЖДА ТОК ОТ ВЪГЛИЩА. нЕ МЕ НАРИЧАЙ НЕГРАМОТНИК -ТАКА ИЗЛАГАШ СЕБЕ СИ-НЕВЪЗДЪРЖАНОСТТА ТИ ПОКАЗВА КОМПЕКСАРЩИНА, ако не можеш да се сдържаш в негативизма си иди на психиатър ,
цитирай
3. анонимен - Пичбул, не му се коси на тоя. Целия ...
01.07.2012 13:48
Пичбул, не му се коси на тоя. Целия блог го знае, че е най-обикновен лъжец и мошеник.
цитирай
4. анонимен - KALTIN
01.07.2012 15:10
shte vzemem vsi4ko ne ni e problem nie sme rusi s ostri u6i i vladeem materiata do suvur6enstvo su6to taka imame vrazki golemi v centralata taka 4e i dqvola nqma da vi spasi
цитирай
5. анонимен - Германия, Франция, Англия, САЩ, също като нас са колониални територии, макар и привилегировани, за сега.
01.07.2012 17:53
Банките на Германия, Франция, Англия, САЩ, Русия, Китай и т.н., съвсем не са на тези държави, а още по-малко на народите им.
Да си припомним Христовите думи от евангелието: "Княз на света е дяволът"! И обръщението Му към Юдейските старейшини и първосвещеници: "Ваш баща е дяволът, и вие неговите похоти искате да изпълнявате..."
На практика, отдавна банките в целия свят са монопол на една единствена световна сатанинска юдомасонска свърх-сила. А привидното множество и многообразие на банки, корпорации и монополи е само за прикриване на абсолютния световен монопол, не само във финасовата сфера, но и във всички други обществени сфери: промишленсот, бизнес, култура, политика, идеологии, образование и т.н.
Ето ви само едно изречение от т.н. тайни ционски протоколи:
"Въпросите на политиката не са достъпни никому, освен на ония, които са я създали и от много векове я ръководят!" ПРОТОКОЛ №13.
Вижте и "Словото на равина Райхорн" от 1859 г. произнесено в Пражките гробища:
1. На всеки сто години ние, мъдреците на Израил, обикновено се срещаме в синедриона, за да разгледаме нашия напредък по отношение на господството си над света, което Йехова ни е обещал, и нашето завоевание над неприятеля -християните, християнството.

2. Тази година, събрани около гроба на нашия преподобен Симеон-бен-Йехуда, ние можем да обявим с голяма гордост, че изминалото столетие ни доведе много близо до нашата цел, и че тази цел много скоро ще бъде постигната."
.....
"4. Вече главните банки, борсите на целия свят и кредитите на всички управления са в наши ръце.

5. Другата велика сила е пресата. Повтаряйки непрекъснато някакви идеи, пресата успява в края на краищата да ги наложи като действителни. Театърът ни служи по същия начин. Навсякъде пресата и театърът се подчиняват на нашите нареждания.

6. Чрез непрекъснато поддържане на демокрациите ние ще разделим християните в политически партии, ще разрушим тяхното единство и навсякъде ще посеем разногласие и разединение. (продължава)
цитирай
6. grigorsimov - Продължение на "словото на равина Райхорн":
01.07.2012 17:55
Така притиснати, те ще бъдат принудени да се подчинят на закона на нашата банка, която винаги стои обединена и предана на нашата кауза.

7. Ние ще насилим християните да влязат във войни, като използваме тяхната гордост, високомерие и глупост. Те ще се избиват един друг и ще прочистят за нас земята, която ще принадлежи на нашия собствен народ.

8. Притежаването на земя винаги е носело влияние и власт, С призив за социална правда и равенство ние ще раздробим големите чифлици. Ще дадем на селяните малки парчета земя, и те много скоро ще станат наши длъжници, тъй като разходите по култивирането на малкото земя ще ги принудят да вземат заеми от нас. Нашият капитал ще ни направи техни господари. По този начин ние ще станем собственици, притежатели на земята им, която ще подсигури властта ни.

9. Нека опитваме да заменим движението на златото с книжни пари. Така нашите каси ще погълнат златото, а ние ще регулираме стойността на книжните пари, което ще ни направи господари при всички положения.

10. Между нас има много оратори, способни да възбуждат ентусиазъм и да убеждават народите. Ние ще ги разпръснем между хората да проповядват промените, които ще подсигурят щастието на човечеството. Със злато и лас­кателства ние ще спечелим пролетариата, който сам ще се справи с унищожаването на капиталистите-християни. Ние ще обещаем на работниците такива заплати, каквито те никога дори не са сънували, но в същото време ще повишим цените на продуктите от първа необходимост, така че нашата печалба също да бъде голяма.

11. По този начин ние ще подготвим революции, които християните сами ще направят и от които ние ще оберем плодовете.

12. Чрез подигравки и нападки срещу тях ще направим техните свещеници за посмешище, а тяхната религия - смешна и отвратителна, както и тяхното духовенство, Тогава ние ще станем господари и на техните души. Нашата привързаност към религията ни, нашето служене на Бога ще докаже превъзходството на нашата религия, превъзходството на на
цитирай
7. анонимен - Продължение на "словото на равина Райхорн":
01.07.2012 17:57
12. Чрез подигравки и нападки срещу тях ще направим техните свещеници за посмешище, а тяхната религия - смешна и отвратителна, както и тяхното духовенство, Тогава ние ще станем господари и на техните души. Нашата привързаност към религията ни, нашето служене на Бога ще докаже превъзходството на нашата религия, превъзходството на нашите души.

13. Ние вече сме поставили наши собствени хора на всички важни места и длъжности. Освен това правим всичко възможно да снабдим гоите с наши адвокати и лекари. В резултат получаваме: адвокатите ни са в течение на всички наши интереси, а лекарите ни, влезли веднъж в някое семейство, стават негови изповедници и регулатори на съзнанието на членовете му.

14. Преди всичко трябва да монополизираме възпитанието и просветата. Чрез тях ще разпространим идеи, полезни за нас, и ще обработим детските мозъци да ни слушат и да ни служат.

15. Ако някой от нашите хора случайно попадне в ръцете на правосъдието (християнското), ние трябва да се разтичаме да му помогнем. Да му намерим толкова свидетели, колкото са му необходими, за да го спасят от съдиите, докато самите ние станем съдии.

16. Монарсите на християнския свят, погълнати от амбиции и суетност, са обградени с лукс и правят излишни разходи за поддържането на многобройна армия. Ние трябва да им доставим всички необходими пари, които те така глупаво искат и харчат. По този начин ще ги държим вързани.

17. Нека не възпрепятстваме женитбата между наши мъже и християнски-момичета. Това ще позволи крака ни да стъпи и в най-затворените християнски кръгове. Ако наши дъщери се омъжат за гои, те ще ни бъдат не по-малко полезни, защото децата на една майка еврейка са наши.Нека поощряваме свободната любов, чрез която християнските жени ще разрушат един от принципите на тяхната религия.

18. През многото изминали столетия синовете на Израил, презирани и преследвани, са работили и мислили как да намерят пътя към силата. Те извоюваха славата. Те контролират икономическия живот на омразните християни. Тяхното влияние доминира над политиката и над морала.

19. По наше желание трябва да пуснем в действие предварително замислената революция, която, разрушавайки всички класи на християнството, ще превърне християните окончателно в наши роби. Така ще се изпълни обещанието на Бога, дадено на нашия народ.
цитирай
8. pi4bull - не съм антисемит, не мразя разли...
01.07.2012 18:09
не съм антисемит , не мразя различните .Тук един смахнат ме обявява за кабалист.Не аз съм християнин. Ако това което цитираш е вярно , то е страшно още повече защото има някаква яснота откъде идват проблемите на обикновените хора-на нас превърнатите в съвременни роби . Защото ясно е че ни е обзело най страшното което може да се случи с народите - безразличието към управляващите .
цитирай
9. tomcat2 - Новите стари колонизатори!
01.07.2012 18:28
Новите стари колонизатори!
цитирай
10. анонимен - Добре че си започнал да мислиш по този въпрос
01.07.2012 21:51
Когато приключиш с мисленето - пак пиши по темата. А ние ще оценим способността ти да напредваш.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: pi4bull
Категория: Лични дневници
Прочетен: 209061
Постинги: 202
Коментари: 85
Гласове: 318
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930